Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ

Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των παιδιών σήμερα και δεν θα μπορούσε το μάθημά μας να διαφέρει.
Ασχοληθήκαμε στη Μελέτη μας με τα δικαιώματα των παιδιών. Όλα τα παιδιά εξέφρασαν ότι έχουν δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία, στην φροντίδα και στην εκπαίδευση. Παράλληλα μιλήσαμε και για τις ανάγκες μας. Έχουμε ανάγκη για τροφή, νερό, παιχνίδι, ένα σπίτι, καθαριότητα, αγάπη, ισότητα κ.α. Μία εικόνα από το http://e-children.blogspot.gr που τα έχει όλα.

 Μιλήσαμε ακόμα και για τα παιδιά που έχουν κάποιες ανάγκες διαφορετικές από τις δικές μας, παιδιά με ειδικές ανάγκες. Δυστυχώς δεν είχαμε internet σήμερα στο σχολείο και δεν κατάφερα να δείξω στα παιδιά κάποια πολύ ενδιαφέροντα βίντεο. Θα τα δούμε όμως εδώ. 
Μιλήσαμε για το πώς διαβάζουν τα τυφλά παιδιά με την μέθοδο μπρέιγ. Εδώ μπορούμε να δούμε ένα βίντεο για το πώς φτιάχνεται και πώς διαβάζεται ένα τέτοιο βιβλίο.
Μιλήσαμε για το πώς επικοινωνούν τα κωφάλαλα παιδιά. Εδώ μπορούμε να δούμε ένα ενδιαφέρον βίντεο για την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας και ίσως μάθουμε κι εμείς καμία.
Μιλήσαμε, επίσης, για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών με κινητικά προβλήματα αλλά και πώς μπορούμε εμείς να τα βοηθήσουμε. 
Εδώ μπορούμε να δούμε ένα βίντεο για τα δικαιώματα των παιδιών φτιαγμένο από παιδιά.
 Κι αν έχεις χρόνο διάβασε ή άκουσε ένα ωραίο παραμύθι από τον Μικρό αναγνώστη.
http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip8/Default.html
Αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα για τα δικαιώματα των παιδιών πάτα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου