Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 24 

ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ 5

Ακολουθώντας τον τίτλο του μαθήματος σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο εύκολο για τα παιδιά να μάθουν την προπαίδεια ανακαλύπτοντάς την παρά δίνοντάς την έτοιμη.
Για  να βρούμε λοιπόν την προπαίδεια του 5 βοηθήσαμε τον βατραχάκο μας να πάει στη λίμνη με τις λιβελούλες και να τις φάει γιατί πεινούσε πολύ ο καημένος. Πάνω στον πίνακα βάλαμε τον Βατραχάκο και διάφορα νούφαρα για να πατήσει πάνω του. Τα νούφαρα όμως είχαν και σωστές και λάθος προπαίδειες.
Τα παιδιά έπρεπε να βοηθήσουν τον Βατραχάκο να πατήσει τα σωστά νούφαρα με την προπαίδεια του 5 αλλιώς θα έπεφτε στη λίμνη και θα βρεχόταν. Στο τέλος αποκαλύφθηκε η σωστή διαδρομή και ο Βατραχάκος κατάφερε να χορτάσει την πείνα του.
Ακούσαμε και το τραγούδι για την προπαίδεια του 5 από τα Λάχανα και Χάχανα.
Στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρα παιχνίδια προπαίδειας. Σε κάθε αριθμό θα αναρτώ μερικά. Όσοι όμως έχουν όρεξη για παιχνίδι, εξάσκηση και προετοιμασία για επόμενες προπαίδειες μπορούν να επιλέγουν κάποιο από την ετικέτα Παιχνίδια προπαίδειας που βρίσκεται στο πλάι.
Πάμε να παίξουμε με την προπαίδεια του 5;
Ένα ωραίο παιχνίδι από τη σελίδα "Στην τάξη" είναι και το παρακάτω. Ταίριαξε τις κίτρινες με τις πράσινες καρτελίτσες για να φτιάξεις την προπαίδεια του 5.
Εδώ βάλε την καρτέλα με το σωστό αποτέλεσμα δίπλα σε κάθε πολλαπλασιασμό.
Πάτησε πάνω στις καρτέλες που έχουν την προπαίδεια του 5.  Ένα παιχνίδι από το inschool.gr. 
Εμπόδισε τα ποντίκια να φάνε το τυρί. Βρες το σωστό αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού και χτύπα το ποντικάκι πριν φάει το τυρί.

Διάλεξε τον πλανήτη 5 και βρες ποιος εξωγήινος έχει στο κεφάλι του το σωστό αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου