Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Γγ

Μεγαλώνει ο πληθυσμός στη Γραμματοχώρα και μου φαίνεται ότι πρέπει να φτιαχτούν καινούριες πολυκατοικίες. Αυτή τη φορά ήρθε ο Γιώργος.
Ο Γιώργος ήρθε γρήγορα- γρήγορα από τη Γαλλία με γόνδολα κι έκανε έναν γύρο γύρω από την Κρήτη. Μας είπε ότι είναι γιατρός κι αγαπά πολύ τις γάτες αν κι έχει αλλεργία σε αυτές. Μας έφερε όμως μία γάτα ψεύτικη και μας ρώτησε ποιος δεν ήπιε το γάλα του σήμερα το πρωί.
 Για να πάρουμε ιδέες και να φτιάξουμε το γράμμα στο Γιώργο παρακολουθήσαμε το βίντεο από το Ένα γράμμα μια ιστορία με τον Γουρλομάτη γάιδαρο.
Για να μάθουμε να το γράφουμε είπαμε ότι το μεγάλο μοιάζει με μισή πόρτα. Αυτό που μας δυσκόλεψε όμως ήταν το μικρό το οποίο όλο κι ανέβαινε πάνω από τη γραμμή. Έτσι είπαμε ότι μοιάζει με το σακούλι του Άι- Βασίλη που είναι χοντρό κάτω για να χωράει τα δώρα του και κλείνει πάνω στη γραμμή για να μπορεί ο Άι- Βασίλης να το δέσει και να μην του πέσουν τα δώρα. Για να θυμηθείς πώς γράφονται παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο.
Διαβάσαμε παρεούλες και λέξεις με την παρουσίασή μας 


και με τα καρτελάκια μας φτιάξαμε τις λέξεις γάτα- γάλα- γάλατα- γόμα. Αφού τελειώσαμε όλες τις δραστηριότητές μας φτιάξαμε το βιβλίου του Γιώργου και του βάλαμε πάνω μία γάτα αφού τις αγαπά πολύ.
Πάμε τώρα να παίξουμε με το Γγ και τη μαγική γραμμούλα από το λογισμικό του υπουργείου.
Τέλος, από τη σελίδα jele.gr βρίσουμε όλες τις λέξεις που έχουν Γγ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου