Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Ζζ

Άλλος ένας κάτοικος προστέθηκε στη Γραμματοχώρα μας. Ο Ζαχάρης από τη Ζάκυνθο!
Ο Ζαχάρης ήρθε από τη Ζάκυνθο και φυσικά είναι ζαχαροπλάστης. Δουλεύει σε ένα ζαχαροπλαστείο και φτιάχνει πολλά ζαχαρωτά και γλυκές ζύμες. Μας έφερε ζάχαρη και μας είπε ότι το αγαπημένο του ζώο είναι η ζέβρα. 

 Γνωρίσαμε τον Ζαχάρη γνωρίσαμε και τη Ζάκυνθο.
Μάθαμε ότι είναι ένα από τα νησιά των Επτανήσων και θυμηθήκαμε ότι από αυτό το νησί κατάγεται και ο Σιορ Διονύσης από το θέατρο σκιών.
Προφέραμε το Ζζ σαν να είμαστε ζουζούνια και πετούσαμε από λουλούδι σε λουλούδι κι αποφασίσαμε να το βάλουμε μαζί με τα άλλα σύμφωνα. Για να του φτιάξουμε το γράμμα που θα του στείλουμε πήραμε ιδέες από το Ζηλιάρικο ζουζούνι της εκπαιδευτικής τηλεόρασης Ένα γράμμα μια ιστορία.
 
Βρήκαμε πολλές λέξεις για το γράμμα του
 και μάθαμε να το γράφουμε. Το μεγάλο δεν μας δυσκόλεψε καθόλου γιατί το γνωρίζαμε από το σήμα του Ζορό. Έτσι πήραμε το "σπαθί" μας και το φτιάξαμε στα ρούχα του συμμαθητή μας! Για το μικρό είπαμε ότι είναι ένα τεράστιο τελικό ς που φοράει ένα καπέλο για να μην το αναγνωρίζουν...
Διαβάσαμε τις παρεούλες του και λέξεις από την παρουσίαση


και τις φτιάξαμε στην καρτέλα μας. Αφού τελειώσαμε με όλες τις δραστηριότητές μας φτιάξαμε το βιβλίο του Ζζ βάζοντας πάνω το αγαπημένο του ζώο, τη ζέβρα.
 Και τώρα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με το λογισμικό του υπουργείου και τη μαγική  γραμμούλα

και τέλος με τη σελίδα jele.gr βρίσκοντας όλες τις λέξεις με Ζζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου