Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΜΟΥ (4)
 Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ 

Στο παραμυθένιο κομμάτι του θέματός μας δώσαμε πολύ προσοχή. Ποιος δεν ξέρει για την νεράιδα των δοντιών που ειδικά σε αυτή την ηλικία μας επισκέπτεται συχνά;
Ξεκινήσαμε όμως βλέποντας πώς αρχίζουν να κουνάνε τα δόντια μας μέσα από το βιβλίο της Ιβόνα Ραντίντς, από το οποίο δανειστήκαμε και τον τίτλο του project μας.
Συζητήσαμε για το πώς βοηθάμε ένα δοντάκι που κουνάει να βγει. Άλλα τρώνε παξιμάδια κι άλλα σοκολάτες!!!!!!
Έπειτα είδαμε την παρακάτω εικόνα.
Ποια είναι άραγε αυτή; Τι δουλειά κάνει; Πότε έρχεται; Τι μας αφήνει; Την έχετε δει; Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που συζητήσαμε. Γιατί άραγε δεν την έχει δει κανένα παιδί; Εγώ ξέρω ένα παιδί που την είδε και της ζήτησε κάτι διαφορετικό.
Με αυτό αφορμή διαβάσαμε το βιβλίο της Βούλας Μάστορη "Το κουνιστό δόντι της Φρύνης".
Κι αφού είδαμε τι έκανε η Φρύνη με το δόντι της αναρωτηθήκαμε αν κάνουν το ίδιο όλα τα παιδιά του κόσμου. Έτσι μάθαμε τι άλλο κάνουν τα παιδιά όταν χάνουν το δοντάκι τους από την παρακάτω παρουσίαση.

Είπαμε κι εμείς τι κάνουμε με το δοντάκι μας αλλά και ποια άλλη χώρα μας άρεσε με αυτό που κάνουν τα παιδιά. Μπορώ να πω ότι επικράτησε η Τουρκία!
Εμένα όμως με είχε επισκεφτεί από πριν η νεράιδα και μου ζήτησε βοήθεια. Της είπα ότι μπορούν να τη βοηθήσουν τα παιδιά κι εκείνη μας άφησε 3 αποστολές.
Στην πρώτη αποστολή μας έδωσε έναν κατάλογο με τα ονόματά μας και μας ζήτησε να γράψουμε δίπλα στο όνομά μας πόσα δόντια της έχουμε δώσει.
Αφού τα καταγράψαμε τα λέγαμε 1-1 και τα χρωματίζαμε.
εργασία από teacherspayteachers
Αποστολή μας ήταν να μετρήσουμε πόσα δόντια της έχει δώσει όλη η τάξη. Και ήταν 38!
Στη 2η αποστολή μας ζήτησε βοήθεια να μετρήσει πόσα δόντια μάζεψε χθες βράδυ γιατί δεν είναι και πολύ καλή στα μαθηματικά. Μας έδωσε 2 ζάρια και μας είπε να τα ρίξουμε, να προσθέσουμε τους αριθμούς και να ζωγραφίσουμε τα δόντια συνολικά στο βαζάκι της.
Λίγη δουλειά είχε χθες!
Στην 3η αποστολή θα μας αποκάλυπτε πώς ήταν πραγματικά! Αλλά για να τη δούμε έπρεπε να τη χρωματίσουμε με συγκεκριμένα χρώματα που μας έδιναν προσθέσεις. Θέλετε να δείτε πώς είναι πραγματικά γ νεράιδα των δοντιών;
Τις ολοκληρώσαμε όλες τις αποστολές κι επειδή η νεράιδα έμεινα πολύ ευχαριστημένη μας έφερε 2 δώρα. Έμαθε ότι έχουμε ξεκινήσει να δανειζόμαστε βιβλία από τη βιβλιοθήκη και να τα διαβάζουμε μόνοι μας και μας έδωσε σελιδοδείκτες αλλά κι ένα βραβείο για τη βοήθειά μας!
υλικό από teacherspayteachers
Παρακάτω μπορείς να δεις ένα ακόμα παραμύθι με τη νεράιδα των δοντιών αλλά επειδή είναι στα αγγλικά πρέπει κάποιος να στο μεταφράζει.
Κι εδώ μπορείς να δεις κι άλλα έθιμα των παιδιών από όλο τον κόσμο για το χαμένο δοντάκι. Είναι όμως κι εκείνα στα αγγλικά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου