Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ 

Σήμερα το πρωί καθώς μπαίναμε στην τάξη αναζητήσαμε τη γάτα μας τη Χρύσα για να την καλημερίσουμε και διαπιστώσαμε ότι είχε χαθεί. Αναρωτηθήκαμε πού να πήγε. Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να βγήκε λίγο έξω καθώς είναι γάτα και της δώσαμε λίγο χρόνο μήπως και γυρίσει μόνη της. Έτσι προχωρήσαμε στο μάθημά μας με τον καθιερωμένο ρυθμό μας.
Ο δημοσιογράφος μας θύμισε τι είχαμε δει στο προηγούμενο μάθημα και παρατηρήσαμε την καινούρια εικόνα για να μάθουμε την συνέχεια της ιστορίας μας. Στην εικόνα μας είδαμε ότι η γάτα μας κινδύνεψε να την πατήσει ένα μηχανάκι κι αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το πώς διασχίζουμε έναν δρόμο με ασφάλεια. 
Η ανάγνωση του κειμένου έγινε με όλες τις γνωστές μας πλέον δραστηριότητες ενώ ο κύριος Αντικαταστάτης μας έφερε λέξεις για να βρούμε τις εικόνες τους.
Εξηγήσαμε και τι σημαίνει η φράση "Πάλι θάλασσα τα έκανε" και είδαμε το τραγουδάκι που συνοδεύει το κείμενο ότι ήταν ένας γλωσσοδέτης. Εξηγήσαμε τι σημαίνει γλωσσοδέτης κι αποφασίσαμε να κάνουμε τη δική μας συλλογή:


Ακούσαμε και το τραγούδι από τα Λάχανα και Χάχανα.
Κάναμε χωρίς δυσκολία τις ασκήσεις αλλά βλέπαμε ότι όσο περνούσε η ώρα η Χρύσα δεν εμφανιζόταν. Ώσπου ξαφνικά βρήκαμε ένα χαρτάκι -στοιχείο! Το στοιχείο αυτό μας οδηγούσε σε ένα άλλο στοιχείο. 
Ακολουθώντας τα στοιχεία βρήκαμε τη Χρύσα κρυμμένη στο ντουλάπι με τα χαρτιά. Μας είχε φτιάξει ένα ωραίο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού! 
Και μιας και λέμε για παιχνίδια πάμε να παίξουμε με το ηλεκτρονικό μας βιβλίο. Βρες το μάθημα και παίξε με τα κομμάτια του παζλ.
Παίξε όποια δραστηριότητα σου αρέσει από τη σελίδα Στην τάξη.

Και τέλος μπορείς να φτιάξεις την εικόνα του μαθήματος σε παζλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου